Milí priatelia, pozývame Vás na 10. pokračovanie cyklu etikoterapeutických meditácií so živou hudbou Vladimír Červenák & MAOK.

Utorok  2.06.2020 o 20.00

Krédom cyklu 12 meditácií zo školy etikoterapie Advaita je prejsť bezpečne a dôstojne otrasmi krízy, ktorá zatriasla našimi životmi. Meditáciami prejdeme procesom transformácie ustráchaného a bezmocného ega k vedomej existencii slobodne sa rozhodujúcej bytosti, ktorá je posilnená v zodpovednosti za svoj život.
Budeme pracovať s online sviečkou, ale môžete si pripraviť aj svoju a tiež vonné tyčinky, meditačné vankúšiky a čokoľvek, čo Vám pomôže naladiť sa na vnútorný svet.

Témou desiatej meditácie DÝCHAM CEZ ZRKADLO – pravda - bude rozpoznanie schopnosti rozlišovať medzi skutočným a neskutočným, lživým a pravdivým, dočasným a večným, plným a prázdnym. Posilníme schopnosť z priestoru spojenia so zdrojom, manifestovať cnosti - úctu k životu vo všetkých jeho formách. Tiež láskavosť, ako prejav manifestovanej pravdy a ako svedectvo plnosti vedomia. Vedľajším produktom celistvosti, ako stavu vedomia, je múdrosť. Poznanie príčin utrpenia vedie k blaženosti. Blaženosť je pozdvihnutie ducha bez vonkajšej príčiny. Pýcha je ako bodliak, jej koreňom je nedôvera, stonkou strach a potreba trestať sa za zlyhania. Jej listami sú bezmocnosť a smútok a kvetom seba nenávisť, seba odmietanie a seba spochybňovanie.

Ty si záhradník, ty rozhoduješ o tom, aké kvety kvitnú v tvojej záhrade. Pozri sa do zrkadla pravdy o sebe samom, oslobodí ťa z ilúzií seba nenávisti. Múdrosť ukrytá v láskavosti a úcta k životu ti dá krídla. Precíť ich a leť. Svojim dychom dotkni sa večnosti v zrkadle pravdy.
Precítime, že sme tvorivou silou, nadanou schopnosťou milovať a tvoriť v záujme celku, ktorého sme súčasťou.