V stredu 3.2.2021 o 20.hodine

otvárame už po dvadsiatykrát žensko-mužské rozhovory v cykle K prameňom etikoterapie na tému ignorancie. Pridávame aj prívlastok smrteľná. Prečo smrteľná? ...lebo ignorácia je nenápadne leptajúca kyselina duše, je definovaná ako nevedomosť, neznalosť alebo tiež ako vedomé prehliadanie, úmyselná nevšímavosť.  

Čo je však príčinou toho, že človek koná tak, že výsledkom sú narušené vzťahy k sebe, iným ľudom, prírode, Bohu? Príčinou je práve ignorácia, teda nevedomosť, aké postoje, myšlienky a činy ho k takémuto stavu privedú. Svoj svet si tvoríme práve nimi. Naše postoje, myšlienky a činy tvoria stavebný materiál nášho života. Z čoho staviame, taký dom máme. Stavebným materiálom našich životov sú naše hodnoty. Ako máme zoradené hodnoty, tak nás potom vedú v rozhodovaní o postojoch.

Kde všade ignorujeme? Aké dôsledky má ignorácia na vzťahy a životy? Je tichá domácnosť ignorácia? Má ignorácia aj kladný výsledok? Aký je ďalší stupeň ignorácie? Ako rozoznávať ignoráciu od ľahostajnosti?

Máte ďalšie otázky? Prosím, napíšte nám ich na dspoliakovaTáto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

KDE NÁS NÁJDETE?

Streemovať budeme prenos na stránke www.advaita.sk a tiež na kanáli: Vladimír Červenák YouToube.

Podporte nás, prosím, odberom. Budete informovaní o nových videách na našom kanáli. Vopred ďakujeme i za finančnú podporu vo forme darov, pomáhate nám tvoriť pre vás obsah, ktorý má zmysel. Platobné údaje nájdete v kontaktoch na https://www.advaita.sk/kontakt

Tešíme sa na spoločné chvíle.

S láskou VladimíR a SaritA