Sila muža, pravidelný unikátny 30-minútový rozhovor dvoch mužov na báze otázok a odpovedí na horúce témy týkajúce sa mužov, otcov, synov z pohľadu Etikoterapie, vysielaný v rámci cyklu K prameňom etikoterapie.

Naživo vysielame každú tretiu stredu, rozhovor vedú VLADIMÍR TĹČIK a VLADIMÍR ČERVENÁK.

Vysielame v premiére na kanály YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk.

Otázky a námety na rozhovor môžete písať na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Streda 14. apríl 2021 o 20:00

Okruh tém 6. časti

1/ Nedávno som čítal vyjadrenia o fyzikálnych javoch a pohľad na vedu z hľadiska duchovna, mystiky. ,,Elektrina je vášeň v priestore.,, ,,Magnetizmus je vášeň v hmote.,, Dva magnety sa priťahujú, keď jeden má kladnú polaritu a druhý zápornú. Ako to je vo vzťahoch medzi mužom a ženou ?

Keď sa priťahujú, znamená to, že tam je vášeň ? A je vášeň potrebná vo vzťahu ?

A čo keď sa postupne vytráca alebo sa úplne vytratila ?

2/ Ľudia dnes často žijú s partnerom kvôli výhodám, zvyku alebo sa to tak má, a častokrát tam nie je láska. Prežívajú, boja sa zmeny. Niektorí, zase striedajú partnera za partnera, majú závislosť na zmene, strach zo záväzku, zodpovednosti, alebo že by mohli zlyhať. Je to rovnaké, ako keď stále presádzate strom. Nezapustí korene, nejde do hĺbky, tak ako ani ľudia si nemôžu vybudovať dôvernosť medzi sebou. Ak je na mieste, kde má zakorenený strom samé kamenie, a tie kamene ho zabíjajú, presaďte ho, inak sa staviate proti životu. Nie je tam láska.

A z toho mi vyplýva otázka: ,,Byť spolu alebo nebyť, od čoho to závisí ?,,

Čo nám pomáha sa rozhodnúť ?

Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.