Sila muža, pravidelný unikátny 30-minútový rozhovor dvoch mužov na báze otázok a odpovedí na horúce témy týkajúce sa mužov, otcov, synov z pohľadu Etikoterapie, vysielaný v rámci cyklu K prameňom etikoterapie.

Naživo vysielame každú tretiu stredu, rozhovor vedú VLADIMÍR TĹČIK a VLADIMÍR ČERVENÁK.

Vysielame v premiére na kanály YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk.

Otázky a námety na rozhovor môžete písať na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Streda 3. november 2021 o 20:00

Okruh tém 12. časti

1/Muž vytvára bezpečné prostredie pre ženu na 5 úrovniach:

-na fyzickej: ochrana, finančné zabezpečenie

-na mentálnej: vedieť sa porozprávať, vypočuť, nedávať rady

-na emočnej: ustáť emócie hnevu, plaču a rôznych iných emócií

-na energetickej: robiť veci tak, že ona na ne ešte len myslí, a ja v nich už konám, ani mi ich povedať nemusí

-na spirituálnej: že muž vie kam kráča, vie kam vedie svoju ženu, rodinu, a najbližších, a ona sa môže cítiť bezpečne, môže mu dôverovať. To čo sa chcem spýtať, je že žena svieti a vytvára teplo domova.

Čo to znamená ? Je to podobné ako u muža, aj ona dáva to teplo a svetlo v 5 úrovniach ?

Ak áno, poprosím ťa, povedz o tom viac.

2/Keď som počúval konferenciu o sexualite, tak tam ženy hovorili, že dnes chcú mužov, ktorí sú pevní, silní a súčasne zraniteľní, empatickí. Čo chcú však muži od žien, aby boli ženské, nežné, láskavé, starostlivé či divoké, spontánne, bláznivé, múdre, zvodné ? Čo si myslíš, aké sú tie dva protipóly a či sú potrebné vidieť tie dva protipóly u ženy?

3/ Vnímam ako dnes ženy opúšťajú mužov a ako muži opúšťajú ženy, každé druhé manželstvo sa rozvádza. Keď som sa ženil, tak som pred svedkami a nielen na úrade, nakoľko som mal ešte aj svadobný rituál- obrad, vyhlasoval pred rodinou, pred sebou ,pred Bohom, že budeme so svojou ženou v dobrom aj v zlom. Čo to znamená, to v zlom ? Aký máš na to pohľad ?

Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.