ALEXANDRA HUDECOVÁ, pôvodom z Liptova, už roky pripravuje kolekcie znamení zverokruhu. Pri tej poslednej, pripravenej na septembrovú výstavu na Bratislavskom hrade, ma oslovila jej mama: "Potrebujeme text ku každému znameniu. Napíšeš?" Niekoľko nádychov a výdychov, aby inšpirácia mala čas prísť. Niekoľko tichých zastavení pri Saškiných obrazoch a... texty uzreli svetlo sveta veľmi spontánne a rýchlo. Prikladám text k znameniu Škorpión, ktorý som napísala inšpirovaná Saškiným obrazom Škorpióna. Podobné texty vznikli ku každému obrazu. Naviac, každý obraz má aj svoju básničku od španielskej autorky, ktorá je preložená aj do slovenčiny. Všetko toto, teda grafika znamenia, báseň a text ku konkrétnemu znameniu, sa nachádzajú na jednom grafickom liste. Dvanásť znamení - dvanásť grafických listov.
V septembri budú Saškine obrazy spolu s obrazmi jej kamarátok vystavené v Bratislave. Vernisáž výstavy pod názvom MALUJSA bude 2. septembra 2021 na Bratislavskom hrade od 17.hodiny. Potom zvažujeme Liptovský Mikuláš. Veď obe milujeme Liptov, tak to dáme nielen s obrazmi a textami o nich, ale aj s besedou o grafikách a o znameniach zverokruhu: takže Saška a Sarita spolu - kde? Dáme včas vedieť.
Vyberám z grafického listu pre Škorpióna: ŠKORPIÓN, dávam ti dar prevzácny: schopnosť vidieť hĺbky osudu a vybrať z nich tie najjagavejšie perly. Aj z čírej vody, aj zo zavretej lastúry, aj z bahna. Dostaneš sa všade, kam budeš chcieť, vnímaj však ako. Ak si pozveš na prieskum hĺbok životov pochopenie, uvidíš ostatným neviditeľné súvislosti. Ak si na rovnaký prieskum pozveš aroganciu, aroganciou ti aj život odpovie. Sexualita ťa láka? Nech sa páči, doprajem ti jej koľko sa do teba zmestí. Poznáš však riziká – pohlavné choroby, osamelý život. A čo tvorenie, plodenie – dar či nedar? Splodíš deti, no veľmi skoro roztiahnu krídla, odletia: kto by to vydržal so Škorpiónom? Stop, stop, stop. Škorpión, pridávam liečiteľské schopnosti. Môžeš liečiť a požehnávať myšlienkou, slovom i činom. Tvoj pohľad môže byť tiež liečivý i jedovatý, podporujúci i ničiaci. Vždy máš na výber. Pluto, tvoja vládnuca planéta, nesie v sebe osudovosť i tajomno. V klasifikácii planét sa stráca, aby sa objavila ako trpaslíčia planéta. Pamätaj však, že ona si nesie a tebe odovzdáva tajomno, tajnoskárstvo, občas zahmlievanie. Máš svoje tajomstvá, ale máš aj schopnosť tajomstvá odhaľovať. Samozrejme, veď vidíš do hĺbok a vieš z nich vzlietnuť ako Fénix. Ani povrazy osudu, ani rozbúrené vody ťa nezadržia. Poletíš ako vták Fénix. Nech sa tak stane. S láskou Sarita