Dostala som otázku, prečo znamenia zverokruhu majú u rôznych autorov rôzny čas. Otázka sa týkala znamenia Vodnár, tak to vysvetlím na Vodnárovi a Baranovi.

Rôzny čas súvisí s jarnou rovnodennosťou, od ktorej sa vypočítava Baran, prvé znamenie horoskopu. Rovnodennosť  nastáva vtedy, keď Slnko počas svojho zdanlivého ročného pohybu prechádza priesečníkom rovníka s ekliptikou, a to je PRIBLIŽNE  21. marca. Uvádzajú tak ešte mnohé popisy znamení zverokruhu. 

Dátum 21.marec, ktorý sa uvádza v učebniciach, momentálne už neplatí.  Začínajúc rokom 2012 bola totiž jarná rovnodennosť vždy 20. marca a od roku 2048 sa bude objavovať aj 19. marca. Tohto roku znamenie Barana sa začalo 20.marca 2021 o 10.37 hodine centrálneho európskeho času a od toho sa odvíjajú aj začiatky všetkých ostatných znamení.  Návrat k pôvodnému 21. marcu nastane až po vynechaní priestupného dňa v roku 2100, 2200 a 2300.

Na fotografii je  grafické znázornenie danej situácie. Slnko bolo 19.1.2021 presne na hrote znamení, teda na hranici Kozorožca a Vodnára. Dňa 20.1.2021 je už pár stotín stupňa vo Vodnárovi, preto vo svojich horoskopoch uvádzam Vodnára 20.1.  Potom aj ostatné znamenia majú posunuté podľa postavenia Slnka svoje prvé dni. Rešpektujem dianie na oblohe.

Ak si sa narodil takto tesne na rozhraní dvoch znamení, obe ti odovzdali svoje dary i výzvy. Si BOHaTÝ. A to ešte do hry vstupuje aj ascendent a ostatné planéty!

Ak sa mňa niekto pýta (som tiež na hrane dvoch znamení), v ktorom znamení som sa narodila, odpoviem, že vo všetkých a je to pravda.  Energie všetkých znamení máme totiž v sebe. Žijeme s nimi, žijeme v nich, sú našimi "pracovnými nástrojmi" každý deň.