Dnes som si uvedomila, čo sa nám, ľuďom, práve deje.

HROMADNÁ STRATA POZORNOSTI.

Čo to znamená ? Dobre vieme, že ak stratíme pozornosť za volantom, môže nás to stáť život.

To isté sa nám deje TERAZ. Ak strácame pozornosť nad prítomnosťou a unikáme nevedomky vo svojej mysli do minulosti, či budúcnosti, neuvedomujeme si, aký to má dôsledok. Prichádza ILÚZIA v podobe domnienky, za ktorou môžu byť OBAVA A STRACH Z BUDÚCNOSTI alebo sebaklam cez ĽÚTOSŤ, VINU A VÝČITKU, že to v minulosti mohlo byť inak. Tým sústredíme svoju energiu nesprávnym smerom. Pretože keď sme TU, ale chceme byť TAM, nechceme to tak, ako to práve máme. Chceme byť v budúcnosti a vytvárame ENERGIU NESPOKOJNOSTI s tým, čo práve JE.

Stratou pozornosti môže byť aj ÚNIK DO NEPRÍTOMNOSTI cez rôzne aktivity, ktoré nemajú vnútorný význam. Napríklad také bezduché vypĺňanie času na sociálnych sieťach ich prehliadaním alebo zapájaním sa do spamových hier. Tieto okrem iného v týchto dňoch pohlcujú dátový priestor vyťažených komunikačných sietí, tak veľmi potrebných pre fungovanie prevádzok, ktoré nám umožňujú zdravotnú starostlivosť, zabezpečovanie rôznych materiálov cez e-shopy a v neposlednom rade pre prácu z domu tým, ktorí potrebujú mať spojenie so svojim „chlebodarcom“.

Často z médií počuť, že prebieha nejaký BOJ. Boj proti terorizmu, korupcii, hladu, rakovine,...a teraz proti koronavírusu. Ale čo nám to v skutočnosti dáva ? Boj obsahuje odpor na emocionálnej úrovni s úmyslom ničiť na úrovni mentálnej. Takto zmeny nedosiahneme. Zameriavame svoju energiu na odpor a tým posilňujeme to, proti čomu bojujeme. Tým vynakladáme veľa životodarnej energie na boj a nie na život samotný. Ak chceme uskutočniť zmenu, je nevyhnutné dosiahnuť na emocionálnej úrovni vnútorné prijatie situácie a tým podporiť nový zámer v jednote s mentálnou úrovňou. POZOR na nesprávne formulácie našich zámerov. Napríklad, aby sme nenahradili boj proti koronavírusu uvádzaním odporu v novom zámere spôsobom „stať sa imunitne odolným, aby som neochorel na koronavírus“. Pretože si ochorenie v tom prípade aj tak predstavíme a tak ho tvoríme.

POZITÍVNY ZÁMER teda znie : „BYŤ IMUNITNE ODOLNÝ PRE ZDRAVÝ ŽIVOT.“

Takto NAHRADÍME boj, čiže ODPOR k tomu, čo nechceme, pomenovaním toho, ČO CHCEME.

Napriek tomu, že sa nám deje niečo, čo vnímame ako nepríjemné alebo to spočiatku hodnotíme priam ako zlé, s odstupom času v tom predsa nachádzame POZITÍVUM. Stačí iba zmeniť UHOL POHĽADU. A tak, keď sa po nejakej dobe obzrieme za ťažkými chvíľami, uvedomíme si, že nám to viac dalo, ako vzalo.
Prestaňme sa sťažovať a prejavme VĎAČNOSŤ za všetky tie možnosti, ktoré máme. Keď potrebujeme pracovať, pracujme. Ak máme voľno, využime tento priestor inak. Robme čokoľvek, čo nás môže posunúť vpred. No prestaňme zameriavať svoju pozornosť na veci, ktoré nás iba rozptyľujú a obráťme pozornosť do seba. Máme príležitosť rozprávať sa s blízkymi, vedome ich počúvať, skúmať sám seba, pozorovať svoje myšlienky a emócie.

Žijeme TU A TERAZ, väčšina z nás je zdravá, má čo jesť a strechu nad hlavou, tak buďme za to patrične vďační. Teraz môžeme s týmto šialenstvom, prestať. Pretože žitie v minulosti či budúcnosti je ilúzia, ktorá ohrozuje naše životy a zdravie. PREBUĎME SA UŽ TERAZ.

Fotka Zory Vypušťákovej.