KRÔČIK PO KRÔČIKU Slnko ráno vstáva. Najprv len pásik svetla pošle do sveta, potom pomaly nazrie naň a potom hups! vyskočí na oblohu rázne. Krôčik po krôčiku pričuchne k novému dňu tak, ako keď ti otec ukazuje svet. Krôčik po krôčiku - najprv z "baraních krčkov", potom ťa vedie za rúčku a odrazu hups! vieš kráčať sám... a možno prirýchlo odkráčaš ty alebo on. Každý svojím spôsobom.

Dnes máš nedeľný čas, čas Slnka, čas otca. Zastav sa, venuj chvíľku svojmu otcovi tak, ako sa kedysi nedeľnu modlitbu modlili prastarí rodičia. Pomaly ružencové spomienky preberaj, ďakuj a skláňaj v úcte hlavu Slnku svojho života. Slnko a otec jedno je. Je život, je dar, je liečenie, je svetlo, je deň, je ty, ty on, on rod, vy svoj rod.

Nedeľná chvíľka poézie nech teda patrí mužom tvojho rodu.

Poučenie: krôčik po krôčiku objavuj v tomto čase zastavenia svet nových možností. Opri sa o silu predkov a kráčaj bdelo tu a teraz. Naplno si uži ráno pohyb pri natieraní chlebíka, naplno sa hraj s deťmi, priprav obed, oprav dom, naplno buď vo svojej modlitbe. Naplno ži z pokladov, ktoré ti zanechal otec.

Dobré ráno, šťastný deň, RAdostný čas všetkým tvojim dňom, RAdostný čas tebe.