Z POKLADOV MODREJ komunikačnej, krčnej čakry vyberám poklad menom čistota. Možno ho v tomto prípade čiastočne nahradiť aj slovkami férovosť, úprimnosť, jasnosť, ale čistota pre mňa je momentálne top. Hovorí totiž o čistote myšlienok, slov, pohybov. Hovorí o čistom štíte pod kľúčnymi kosťami, ktorý filtruje slová tak, aby voňali úprimnou ľudskosťou.

Dovoľ dnes, nech každé tvoje slovo je detsky úprimné, čisté a pravdivé. Veď rozprávkové - cisár je nahý - je rozprávkovo skutočné.

Dovoľ dnes, nech každé tvoje slovo je očistené od manipulácie, pichliačov, bodliakov i mečov. Je čas pokoja a mieru, mierové halúzky kvetov ti to v prírode denne pripomínajú.

Dovoľ dnes, nech čistota tvojich myšlienok, slov i činov je otočená rovnovážne do vonkajšieho sveta i do tvojho vnútorného. Ako dnu, tak i von. Čistota dnu, žiarivosť navonok.

Dovoľ dnes, zajtra, navždy... nech tvoj štít (aj štítnej žľazy) je čistý, žiarivý, v láskavej komunikácii s tebou samým i s celým svetom. Potom ani na myšlienky, slová, činy nebudeš viac potrebovať štíty, filtre, kontroly... jednoducho budeš plynúť správne v správnom priestore.