NIČ NOVÉ pod Slnkom, ak sa hrabeš vo svojich bolestiach, problémoch, zrananiach, nepochopeniach. Nič nové. Všetko už bolo na tomto svete prebolené, preplakané, liečené, riešené. Kristus na kríži trpel aj za teba.

NIČ NOVÉ pod Slnkom, ak cítiš radosť, šťastie, ak sa smeješ, tešíš, si plný pohody a spokojnosti. Nič nové. Presne toto zažívali aj tvoji predkovia. Pravdaže v inej dobe, v iných situáciách, ale cítili to isté, čo ty. Dýchali, jedli, milovali, modlili sa... tak isto ako ty.

TY MÔŽEŠ INAK. Uvedomujúc si jedno i druhé môžeš kráčať pevne stredom. Ako povrazolezec svojho života, ktorý pozná pády i silu rovnováhy, ktorý vie a bezpečne vidí zo svojho stredu cieľ. Kráča. Kráčaš. Od chaosu do pochopenia, od prvých nevedomých krokov do kráľovstva nebeského na Zemi, vo svojom pozemskom strede, do kráľovstva nebeského v celistvosti.

Bezpečne kráčaš, tvoja duša v spokojnosti, celistvosti ťa vedie a tvoji predkovia z hlbín nešťastia, bolestí a krívd sa dvíhajú do svetla, ktorého lúč si k nim vyslal. Všetci si "mädlia ruky" - konečne niekto z rodu pochopil a svieti, SVIETIŠ. Ty môžeš totiž inak.