Aká téma nás čaká v ďalšom cykle rozprávania o etikoterapii, ktorá nás baví?

      V stredu 13. januára 2021 o 20.hodine

začneme jeden veľký cyklus negatívnych a pozitívnych vlastností a emócii. Na prvom stretnutí v tejto téme sa bližšie pozrieme na niektoré negatívne emócie, ktoré – najmä ak ich pestujeme dlhodobo – môžu viesť k zdravotným ťažkostiam a rôznym chorobám, zhoršujú kvalitu života. Niektoré negatívne formy vedomia v skutočnosti môžu vychádzať z pozitívnych zámerov. Ide o to, aby sme si tento skutočný, pozitívny zámer uvedomili a našli vhodnejšie spôsoby, ako ho dosiahnuť a neškodiť pritom sebe ani druhým. Touto metódou pracuje etikoterapia.

Prvou bude PÝCHA PICHĽAVÁ, ktorá je jednou z najtoxickejších emócií. Má otvorené, viditeľné, ale aj veľmi dobre maskované, skryté prejavy. Veľmi často v nej uviaznu aj duchovne hľadajúci. Kresťanstvo ju považuje za jeden zo smrteľných hriechov. Má skutočne smrteľné dôsledky. Práve pýcha, pocit vlastnej dôležitosti, je príčinou trápenia a chorôb, často nevyliečiteľných a aj smrti. Práve ona je prameňom všetkých zhubných myšlienok a emócií.

Milí poslucháči, diváci, ak máte otázky, pošlite ich, prosím, na mailovú adresu:  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Rozhovor vysielame v premiére na kanáli YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk

S láskou VladimíR a SaritA

Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.