Keď je reč o hviezdach, zbystrím pozornosť. Pri tomto  horoskope narodenia som však padala na zadok. Jeho autorom je Filip Vlčko z Life Alchemy a ako vznikol, prezradí on sám ďalej v texte. Nech sa teda páči – najprv horoskop:

„Jeho základnými vlastnosťami sú hravosť, tvorivosť, dobrosrdečnosť, spoločenskosť, ale aj samostatnosť. V jeho povahe nájdeme tiež istý temperament a vo fáze „puberty“ treba určite dať pozor na to, aby si sa mu neprispôsobila príliš.  Mohlo by to skončiť tak, že sa z neho stane generál. Určite bude vhodné, ak ho budeš viesť k samostatnosti, ale popri tom aj istej zodpovednosti. Bude milovať výzvy, bude veľa tvoriť, ale chod vecí je dobre nechať na ňom. V prílišnom obmedzení a drezúre by veľmi trpel.

Vzťah s ním bude o hľadaní rovnováhy medzi jeho slobodno–inšpiratívno-spoločenskou povahou a chuťou mať veci pod kontrolou. Ak ho oceníš, necháš mu slobodu v prejave a zároveň dáš rozumné hranice, bude ťa milovať. Chýbajú mu vlastnosti ako agresivita a „čudáckosť“ – takže si určite nebude ulietať vo vlastnom svete. Niekedy ho však bude treba do istých vecí posmeliť.

Vytvára s tebou veľmi harmonické väzby na viacerých úrovniach. Bambi je psík veľmi peknej povahy.“

Práve ste dočítali horoskop psíka menom Bambi, ktorý spolu s piatimi súrodencami dostal pri narodení svoj osobný horoskop šitý na mieru podľa jeho dátumu, času a miesta narodenia. Ako Filipa Vlčku napadlo vypracovať tieto horoskopy? Mal živý sen. Dobre čítate! Mal skutočný živý sen počas skutočného spánku. Snívalo sa mu o tom, ako využiť znalosti čínskej astrológie pri zvieratách. Napísal teda svojej kamarátke Monike Olšovskej z Liptovského Petra, ktorá je veľký profesionál  v dogdancingu. Kedysi spolupracovali vo westernovom mestečku. On s dravými vtákmi, Monika so psíkmi. „Bolo mi trochu divné ráno napísať človeku, ktorého som niekoľko rokov nevidel, že sa mi sníval sen a ak chce, pozriem sa cez horoskop na jej psíka,“ oznámil Filip. „Čuduj sa svete, Monika odpísala, že odpadne a rada údaje poskytne.“

-----------------------------------------

Toľko úryvok z článku, ktorý som pripravila do májového čísla Vitality. Tam si ho môžete potom prečítať celý. Psíky z toho príbehu poznám osobne, sú úžasné a Monika hovorí, že ich horoskopy pomohli jej pri výcviku. Vie, čo môže od psíkov očakávať, vie, kedy môže pritlačiť a kedy už nie, lebo inak by psíka "zlomila".  Bude to v májovej Vitalite horoskopovo-psia mňamka.