2.12.2021

SOM SÚCITNÁ BYTOSŤ - mantra druhého decembrového dňa priletela v súvislosti s rodom a s otvoreným srdcom k predkom i potomkom.

Viem prijať všetkých mojich predkov, počnúc rodičmi, bez výhrad, bez podmienok, bez pohŕdania, bez pocitov krivdy a nespokojnosti? Žili najlepšie, ako mohli a vedeli. Aj oni chvíľu držali kormidlo nášho rodu a zdvihli ho aspoň o maličký level vyššie. Aj možný pád rodu je postupom, ak pochopím, prečo sa tak dialo. Kormidlo mám v rukách teraz ja.

SOM SÚCITNÁ, sú-citím, ako sa cítili moji predkovia v rôznych situáciách. Porozumela som ich pádom, omylom a prešlapom. Prijímam ich takých, akí boli. Nepotrebujem hovoriť o ich pochybeniach, lebo oni sú ja. Sú vo mne. Zanechali stopy vo mne. Mám aj ich talenty, dary a požehnania. Ak však odmietam, posudzujem či odsudzujem svojich predkov, odsudzujem seba.

SOM SÚCITNÁ, SOM SÚCITNÁ, SOM SÚCITNÁ. Sú-citím s mojimi potomkami. Neľutujem, do akej doby sa narodili. Sú-citím, lebo viem, že si vybrali to najlepšie. Mňa, prostredie, čas. To viem. Ďakujem.

S láskou DagmaRA Sarita