Baran. Emočný a napäťový mesiac na obzore. Hneď k prvej vete dodávam – záleží od teba. Planéty síce vytvárajú v novembri dosť napäťové vzťahy medzi sebou, ale ak máš ty v sebe poriadok, budú len lakmusovým papierikom, ktorý preverí, kde je pravda o tvojom pokoji. Totiž – život overuje naše pravdy. Nov je 13.11. v Škorpiónovi a pôjde do hĺbky. Žiaden len tak na oko. Ak si doteraz tak často žil, tento nov ukáže pravdivosť tvojho žitia.

Ak budeš mať pocit, že je toho na teba veľa, urob si čajík, vylož nohy a v stíčení si spočítaj svoje požehnania. Čo všetko máš? Strechu nad hlavou, dobré jedlo, krásne oblečenie, láskavé vzťahy, voľný čas, lebo čítaš tento horoskop... Spln je 27.11. v Blížencoch, Indiáni ho nazývajú bobrím splnom a možno práve cez toto pomenovanie znovu rozpoznáš svoju túžbu po aktivite, spojení s ľuďmi a svetom. Vetička pre Barana: Každý nový deň je novým začiatkom.

Býk. Ak si trochu pozabudol, pripomínam, že je znovu čas ukončiť všetko, čo ukončiť potrebuje. Porozhliadni sa vo svojom živote a ukončuj s vďakou. Prečo je ukončovanie dôležitejšie ako dýchanie? Pretože všetko, čo úprimne neukončíš v tomto zrodení, prenesieš si do budúceho. Chceš to? Určite je lepšie začať niečo na čistom stole, ako na stole, ktorý je plný neporiadku. Príležitosť na to budeš mať 13.11., keď je nov v Škorpiónovi. Ty vieš, že Škorpión ide do poriadnych hĺbok, tak poď s ním. Máš teraz príležitosť spojiť um a emócie. V spojení s týmito dvoma nástrojmi veľa dokážeš. A v splne 27.11., ktorý je v Blížencoch, môžeš pokračovať cez komunikáciu, spojenie so svojimi milými, priateľmi i každým jedným človekom, ktorého stretneš. Ukončuj každú nedôveru, strachy, výčitky, bezmocnosť, bludy, závislosti... urobíš teraz, na konci roku máš hotovo. Vetička pre Býka: Chuť k životu je rovnako dôležitá ako chuť k jedlu.

Blíženci. Nádych a výdych. Uvedom si hodnotu svojho dychu a možnosti, ktoré ti vytvára. Vieš vnímať aj pauzy medzi nádychom a výdychom a naopak? Vnímaš rovnováhu medzi nimi? Uč sa: nádych – akcia, pauza – stíšenie, výdych – relax, pauza – stíšenie. Za akciu a relax si dosaď svoje spôsoby, všimni si však, že máš dvakrát v jednej dychovej vlne pauzu – stíšenie. Koľkokrát sa vo svojom dni zastavíš v stíšení, meditácii? Nov je 13.11. v Škorpiónovi a tam sa meditácia oplatí. Ty dáš svojmu telu i duši pokoj, tvoje vnútro urobí poriadok s tvojim vnútorným chaosom. Fifty fifty. Rovnováha. Spln je 27.11. v Blížencoch, je to tvoj najdôležitejší spln v tomto roku. Osláv ho. Pokojom, s priateľmi či osamote a tak, aby si rozvinul v sebe pohodu, šťastie, aby si svietil sebe i svetu. Vetička pre Blížencov: Rituály sú zázračným liekom pre telo i dušu.

Rak. Zvnútornieva sa. Podľa tvojich hodnôt prichádzajú k tebe noví priatelia, vytváraš si svoj zázračný nový svet, svoj zázračný život. Si príťažlivý. Veľký dielom k tejto príťažlivosti prispieva tvoja empatia a súcit – cítiš, ako sa cíti ten druhý. Nov je 13.11. v Škorpiónovi a ponúka ti svoje hĺbky. Nie preto, aby si sa utopil, ale preto, aby si o level istejšie plával životom uvedomujúc si svoju hĺbku ku koreňom rodu aj svoju slobodu. Pamätaj však, že slobodu nezískavaš lusknutím prstov. Má svoje zákonitosti: najprv pravdivosť k sebe samému, potom úcta k svetu, láskavosť ku všetkým bytostiam a... a bonusom je sloboda v duši. Spln je 27.11. v Blížencoch o komunikácii v bežnom živote, ale aj o naladení sa na niečo, čo nás presahuje: vesmír, boha, nekonečný priestor... s otázkami - kto som, prečo som tu a čím môžem oBOHatiť svet v sebe i okolo seba. Vetička pre Raka: Život je zázrak, s úctou ho ži.

Lev. Tak čo? Už si objavil skryté sily v sebe? Predchádzajúce obdobie bolo tak trochu očistné. Mohli sa vynoriť strachy, ale z tej vyčistenej hĺbky aj poklady. Vnímaš ich?  Ešte stále sa totiž Jupiter, planéta šťastia a mnohých možností, pohybuje v znamení Býka a v dome, ktorý má okrem zdravia na starosti aj prácu a ponúka ti tvorivosť, nové príležitosti, inšpirácie.   Nov je 13.11. v Škorpiónovi a témou sú vzťahy s deťmi, ústretovosť k nim a hlboké zážitky s celou rodinou. Ale je čas aj na vzdelávanie, nasávanie nových zručností s jediným cieľom – posunúť cez svoj rast aspoň o level vyššie svoj rod. Nie si totiž odtrhnutý vozeň, si súčasťou svojho rodu. Spln je 27.11. v Blížencoch, a to je čas na bdelú komunikáciu a rozpoznávanie toho, čo je v živote dočasné a čo trvalé. Vieš to? Vetička pre Leva: Život neprináša nič, čo nie sme schopní zvládnuť.

Panna. Poznáš svoje tiene? Ešte si ich nerozpoznal? Prichádza príležitosť. Čierna Luna, karmický bod horoskopu, sa presunul do tvojho znamenia a moťno chceš byť frajerom a tváriť sa, že nič. Vždy sa niečo deje. Odkry karty a priznaj, ako to máš so ženami vo svojom rode, vo svojom živote. Ako to máš s úctou k mame? Nahliadni do svojich hĺboka a skrytých zákutí, aby si vyčistil a uvoľnil pravdivo všetko, čo teraz ide. A ide o vzťahy. Pripomenie ti ich aj nov, ktorý je 13.11. v Škorpiónovi. Zabŕdne do riadnych emočných hĺbok, lebo v hre je významnejšie aj Venuša. Buď pripravený. Čo teraz uvoľníš, to na Vianoce a na konci roka nájdeš. Kauzalita. Spln je 27.11. v Blížencoch a ponúka ti možnosť urobiť si poriadok v úradníckych záležitostiach, v papieroch, dohodách. Vetička pre Panny: Snaž sa všetko robiť s potešením.

Váhy. Mám pre teba vynikajúcu správu. Venuša, vládnuca planéta tvojho znamenia, je v tvojom znamení. Bingo. Podporuje ťa v odhaľovaní krásy v sebe i mimo seba, má parádny ťah na harmóniu, vyrovnnosť, pokoj. Otvára ti dvere do sveta luxusu. Samozrejme, tým luxusom môžu byť zlaté kľučky na dverách, alebo aj mäkkučký mach v lese. Podľa tvojich priorít. Nov je 13.11. v Škorpiónovi a vďaka svojej inteligencie zvládneš aj náročnejšie situácie týkajúce sa finančných záležitosti. Tiež sa možno budeš zamýšľať nad hodnotou priateľstva. Rada poviem, že priateľstvo je najvyššia forma spojenia medzi dvoma bytosťami. Váž si ho. Spln je 27.11. v Blížencoch a môže priniesť množstvo spomienok, snahu o komunikáciu v rodine či s priateľmi. Užívaj prítomnosť, cez ňu si vytváraš svoju budúcnosť. Vetička pre Váhy: Buď k sebe i svetu láskavý.

Škorpión. Októbrový spln v Býkovi má vplyv ešte aj na novembrové dni. Bol o stabilite, ukotvení sa v hmote. Keďže v Býkovi je ešte stále Jupiter, ostáva ti aj na ďalšie obdobie téma spolupráce, pracovných vzťahov a dohôd. Komunikuj teda láskavo a transparentne, a nielen preto, že sa blíži tvoj najdôležitejší nov.  Ten totiž je 13.11. v Škorpiónovi. Nov je čas zastavenia, čas stíšenia pred nádychom do nových príležitosti. V nove si pokojne vylož nohy, urob čajíček a v tom prázdne, v tom tichu nechaj hovoriť svoju intuíciu. Keď nohy zložíš na zem, budeš vedieť. Budeš vidieť. Navnímaš najcennejšie informácie pre nové možnosti. V nove totiž Slnko-um a Luna-city sa spoja, v novembri k nim pribudne aj Mars, takže máš dosť sily i odvahy na nové kroky. Spln je 27.11. v Blížencoch a je o dohodách, zmluvách, úradníckych záležitostiach. Vetička pre Škorpióna: Objavuj krásy v sebe a cez seba v celom svojom vesmíre.

Strelec. Máš svoj domov plný tepla a bezpečia? Je tvoj domov tvojím hradom, kde môžeš načerpať silu, odkiaľ sa môžeš pozerať s nadhľadom? Možno si zistil, že domovom sa ti stáva každé miesto, kde si. „Všudezdejší.“ Je to v poriadku, lebo vtedy si už nesieš teplo a bezpečie v sebe. Tak si vieš vytvoriť svoj domov kdekoľvek. Nov je 13.11. v Škorpiónovi a ty si zvedomi bdelosť. Nech je teraz tvojím mocným spojencom. Ochráni ťa, podporí, vytvorí priaznivé situácia, takže sa ťa nedotkne ani závisť, ani klebety. Ak sa s nimi predsa len stretneš, vieš, že to, čo o tebe alebo k tebe iný šíri, hovorí tým o svojich nedostatkoch. Spln je 27.11. v Blížencoch a ty si nastavený na novú etapu života. Mars sa priatelí teraz so Slnkom a máš dosť odvahy ísť do nových vecí. Vetička pre Strelca: Čím viac lásky rozdáš, tým viac jej dostaneš.

Kozorožec. Aké novembrové prekvapenie ti pripravil život? Koľkokrát si v tomto mesiaci povieš – to mám ale šťastie!? Spočítaj. Je aj partner tvojím šťastím? A keby si ho nemal, bol by si šťastný? Ak odpovedáš teraz úprimne – áno, pogratuluj si. Oslobodil si sa. Ak odpovedáš teraz úprimne  - nie, preskúmaj svoje závislosti a lipnutie. Si v okovách.  Nov je 13.11. v Škorpiónovi, Saturn v kvadratúre na Mars, nespoliehaj teraz na komunikáciu s porozumením. Radšej chvíľu aplikuj vetu – hovoriť striebro, mlčať zlato. Všímaj si však informácie, ktoré k tebe prichádzajú, je medzi nimi aj dôležitá. Spln je 27.11. v Blížencoch a pozoruješ, že sa ti zapaľujú lýtka, že chceš vyletieť zo zabehaných koľají a voľne sa nadýchnuť? Urob to veľmi citlivo, aby nič v tebe ani mimo teba nenamietalo k tomu, čo urobíš.  Vetička pre Kozorožca: Buď k svetu i sebe láskavý.

Vodnár. Stále ešte riešiš pokoj v dome, stabilitu vo svojom živote? Planéty ti nechávajú čas na doriešenie nielen bývania, ale ukazujú ti, že aj telo je pre dušu dôležité. Veď čo chceš? Dom je domovom pre teba, telo je domovom pre dušu. To isté v inom obleku. Nov je 13.11. v Škorpiónovi s celou nošou emócií. Buď bdelým v komunikácií s inými. Veď vieš, že škorpiónska energie ti ponúka pichľavé slová, zraäujúce vety. Na druhej strane Škorpión môže aj liečiť – takže i slová môžu byť liečivé. Žeby prišli aj zmeny v práci? Možno postup, možno lepšia pracovná príležitosť, možno nové možnosti... záleží od teba a v splne, ktorý je je 27.11. v Blížencoch, alebo v d§och okolo splnu sa niečo nové môže zrelalizovať. Vetička pre Vodnára: Aj tvoje objatie môže zmeniť svet.

Ryby. Čas na tvoje zviditeľnenie cez písanie, cez vedomosti, cez umeleckú činnosť. Preskúmaj v sebe, ktorá oblasť to je. Čo   by si rád robil? Ak sa rozhodneš, nepochybuj. Každá pochybnosť zneisťuje teba i tvoje okolie. Nemusíš ani nič povedať, sila tvojich myšlienok komunikuje za teba a tvoje okolie vie. Premeň však svoje túžby na potreby a manifestuj ich v živote. Chceš ísť do Afriky? Choď? Chceš študovať na univerzite? Prihlás sa na ňu. Chceš mať pokoj? Staň sa pokojom. Nov je 13.11. v Škorpiónovi a spolu s ďalším zoskupením planét ti pripravujú cestu do iných svetov. Čas na stíšenie, meditácie, komunikáciu samého so sebou. Spln je 27.11. v Blížencoch a je o úradníckych záležitostiach, dokumentoch, dohodách, zmluvách. Máš všetko v poriadku? Koniec roka na obzore, Ukončovanie, uzavieranie je za dverami. Vetička pre Rýb: Lipnutia, závislosti oslabujú.