email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

facebook: Ľubomír Vypušťák a Priestor pre zmenu

tel: 0907 745 607

www.priestorprezmenu.sk

Od detstva som si kládol otázku, kto som, odkiaľ a kam idem. To bol môj hnací motor ustavičného hľadania pravdivej odpovede. Plynúc životom popri škole a technickej profesii som sa vzdelával aj v oblasti osobnostného rozvoja so zámerom nájsť vnútorný pokoj, ktorý ma povedie k spokojnému životu. Zaujímal som sa o rôzne náboženské a filozofické smery a zároveň ma lákalo bližšie spoznať nielen fyziológiu ľudského tela, ale aj jeho funkčnú súvislosť s vnútorným svetom človeka. V tom čase ma zaujala napríklad tradičná čínska medicína, diagnostika z rúk, irisdiagnostiku a iné. A keďže už v devätnástich rokoch som začal praktizovať masáž tela intuitívnym spôsobom, neskôr som ju spojil s akupresúrou. Veľmi sa mi to hodilo v časoch, keď som sa profesionálne venoval tancu. Záujemcov o takúto masáž bolo nielen z radu kolegov neúrekom.

Až neskôr som pochopil, že to bolo silné vnútorné vedenie, ktoré ma viedlo súčasne umeleckou aj technickou profesiou. Poskytovalo mi to rovnováhu môjho vnútorného sveta a zdravého tela. Nevedomky som sa realizoval v napĺňaní svojich túžob napriek pochybnostiam o sebe samom, vďaka vzorcom získaných v detstve. Ruka v ruke vo mne rástlo uvedomovanie si svojich vnútorných schopností a racionalita. Tá ma postupne viac a viac valcovala pod tlakom okolností vyplývajúcich zo spoločenského systému, v ktorom som sa ocital ako dospelý muž, manžel, otec, či zamestnanec, platca dane, odberateľ tovarov a služieb a inak. To malo za následok upúšťanie od svojich vnútorných prianí a vzrastajúceho pocitu nezmyselnosti takého spôsobu života, či skôr jeho prežívania.

 

Ocitol som sa pred vnútorným rozhodnutím, či budem v tom ďalej pokračovať, alebo uskutočním zmenu. Rozhodnutie uskutočniť zmenu, ma priviedlo a stále privádza pred ďalšie a ďalšie vnútorné rozhodnutia, ktoré sa vynárajú práve v tom zmenenom živote. Je to akoby cesta na ktorej PÚŠŤAM SA DOTERAJŠÍCH PRESVEDČENÍ O SVETE A SEBE SAMOM, ktoré ma doposiaľ limitovali.

Preto si už dnes dovoľujem hovoriť o sebe pravdu, bez ohľadu na to, čo si o mne kto pomyslí. Dovoľujem si mať sa rád a robiť činnosti, v ktorých sa cítim príjemne. Použiť svoje technické nadanie, vzdelanie a pracovať s materiálom, nech je to drevo alebo železo, z ktorého vznikne trebárs obrábací stroj. Použiť svoje vnútorné schopnosti vnímania ľudskej bytosti v holistickom prístupe pri rozhovore, koučingu, masáži alebo terapii.

Dovolil som si vystúpiť z komplikovaného vzťahu. Nie však tým, že som opustil milovanú ženu, milované deti, priateľov, rodinu, kolegov a iných, ale tým, že som pustil presvedčenia o tom, kým oni sú. Dovolil som si ich prijímať takých, akí sú. Chápať to, že aj oni mňa vnímajú cez filtre vlastných presvedčení, ktoré ich formujú a limitujú na každej úrovni ich bytia. Umožňuje mi to napríklad znova a znova sa zamilovať do svojej partnerky, milovanej pani, s ktorou trávim spoločný život už viac ako dve desaťročia. Umožňuje mi to vstúpiť do krásneho vzťahu s mojimi deťmi, ktorý je založený na vzájomnom rešpekte a hlbokej dôvere. Umožňuje mi to prežívať život plný hojnosti, vnútorného pokoja a spokojnosti.