Piatok spájame s Venušou, ten dnešný je naviac Veľkým piatkom vo výnimočnej situácii výnimočný. Toľko výnimočných požehnaní v jediný deň! Cítiš aj Ty tie svoje? Spočítaj ich. Že nevieš ktoré? Nacíť sa na svoju vnútornú ženu, lebo Venuša Ti ženskú energiu ponúka, a tak napríklad - si v zdraví doma a môžeš len tak v stíšení pozerať do stropu - veď máš strechu nad hlavou, môžeš natiahnuť ruku do misy veľkonočných dobrôt, ale môžeš si dať i pôst, môžeš vybehnúť do prírody a voňať jar, môžeš sa rituálne umyť v potôčiku, aby si zmyl všetky svoje neduhy, symbolicky sa môzeš v tomto zmysle omyť aj doma, môžeš sa usmievať do rúška na tvári a budú sa najviac smiať Tvoje oči, môžeš s láskou pozerať do očí svojich milých, ak si sám, sama, nájdi lásku k sebe v tých svojich, môžeš toľko vecí, máš toľko možností!!! ... a jednu výnimočnú ľudskú:

... môžeš ísť do pokorného prijatia všetkého, čo k Tebe v tejto chvíli prichádza, zopnúť dlane do modlitby v hociktorú chvíľu dnešného dňa a modliť sa: ďakujem Ti, Bože, za nesmierny dar byť človekom... a pridaj svoje slová vďaky presvietené srdcom, láskavosťou, súcitom, pokojom.

Si najmilovanejšie božie dieťa, aj Ty, aj Ty, aj Ty, aj Vy, aj my, aj oni. Najmilovanejšie božie deti v jednom vesmírnom kruhu. Precíť toto prepojenie, precíť ľudskú dlaň z jednej i druhej strany a vnímaj, že si dôležitou časťou niečoho veľkého vo Veľký piatok, ale i v bežnom dni. Si dôležitou súčasťou svojho rodu, si dôležitou súčasťou ľudského rodu. Vzácna príležitosť. Užívaj.