SOBOTA sa so Saturnom stretá a ešte aj s prívlastkom biela. Múdry Saturn jej dáva posvätnú tichosť, aby sa mohla narodiť nádej veľkonočnej soboty. Biela jej zas dáva čistotu, aby sa do nej mohla obliecť. Biela sobota, biely Saturn, biela nádej. Aký máš z nich pocit?

Nechaj ho vyplávať z hĺbky svojej duše. Dnes Ti nenapoviem. Ty preskúmaj, aký pocit v Tebe vyvoláva biela nádej. Máš predsa na konci veľkonočného týždňa stráveného v tichu múdrosť starca, múdrosť vedmy, svoju múdrosť. Privri oči, otvor srdce, prichádza biela nádej. Čo znamená pre Teba. Nepozeraj na suseda, priateľa, partnera! Pozri na seba. Pozri do seba. Čo znamená pre Teba nádej v bielom šate?

Ty si dnes tou najdôležitejšou bytosťou. Ty, aj Ty, aj Ty, aj Ty, aj Ty... Ty si tou najdôležitejšou bytosťou pre svet, pre zdravý svet nových dní. Pozri, už prichádza. V posvätnom tichu Bielej soboty dokonči to, čo si začal vo veľkonočnom týždni ticha. Vykročil si s dôverou do nového sveta. Odteraz už treba inak. Ty so svojou zmenou si nádejou pre svet, pre Vesmír, pre nový život. Nech sa tak stane... už sa tak stalo.