2. Predýchaj a Príjímaj etikoterapeutická meditácia Vladimír Červenák & MAOK  7. 04. 2020 

Sebaprijatie, sebaodpustenie, prijatie vlastnej osobnej histórie. Precítenie vďačnosti za schopnosť postaviť sa a kráčať dôstojne ďalej.
Prejdeme spolu cestu sebaprijatia, sebaodpustenia, prijatia životných situácií, prijatia osobnej histórie, minulých omylov a zlyhaní, prijatie a odpustenie toho, čoho sme sa počas života na sebe a iných dopustili.

 

Ponoríme sa do hlbín svojej duše, aby sme pozbierali čriepky, ktoré sme odmietli a ztratili. Ukončíme tak vnútorné utrpenie našich oddelených, stratených subosobností v nás. Rozpustíme strach, pocity viny, krivdy, hnevu, agresivity v sebe, rozpustíme pocit obete a preberieme plnú zodpovednosť za svoj život. Rozpustíme hlboko uložený stud, zahanbenie a smútok, tak aby sme dokázali vysloviť pravdu o sebe a nezakrývali do hmly ilúzií svoju hanbu.
Tak sa posunieme od strachu k vnútorného pokoju. Cez pokoj k celistvému, pravdivému pohľadu na seba sa dostaneme k vedomiu celistvosti, úplnosti, naplnenia - Advaity - nie dvojnosti. Zjednotené pole vedomia nás pozdvihne do emócií radosti, pokoja a súcitu.