NEDEĽA si so Slnkom rozumie. Tá dnešná má prívlastok veľkonočná a je naplnená radosťou z nového života. Má ešte nádych z ticha Bielej soboty, ale už otvára priestor zmene. Otvára priestor novým dňom, ktoré už nikdy nebudú také aké doteraz. Otvára aj tebe individuálny priestor, aby si bol iným človekom. Súcitným, láskavým, celistvým.

Pokorne pokľakni reálne alebo vo svojom vnútornom chráme srdca, poďakuj za uplynulé dni, skúšky, strachy, chvíle bezmocnosti, chaosu... Možno tie nasledujúce dni sa ešte budú podobať na minulé, ale ty už budeš iný. Zrodil sa v tebe práve dnes na veľkonočnú nedeľu nový človek. Cítiš, ako ti prináša silu, ako dvíhaš ramená a vystieraš chrbát, cítiš, ako ti oči ohníkmi žiaria, ako vyrastáš z pocitov obete a cítiš sa slobodným, radostným, šťastným človekom.

Predstav si, ako preberáš zodpovednosť za svoje bytie, za každú chvíľku v ňom a vnímaj, že si sa práve teraz naozaj rozhodol pre radostný a šťastný život. Slnko ti doň svieti, dáva silu, podporuje ťa. Slobodne sa nadýchni a vykroč. Vesmír ti žehná, žehnaj i ty Vesmíru, tejto Zemi, sebe. Všetci sa tak spájame v jednom požehnanom kruhu života. Šťastlivo v ňom teda tancujme. Slnko svieti. Dnes i zajtra i každý deň. Po celé veky je tu, s tebou, dôveruj a užívaj sviatok v duši v tomto sviatočnom dni.