PONDELOK - LUNA - MATKA, z dnešného výkladu možností si vyberám tieto slová, v ktorých Luna matkou je. Nechávam pred vnútorným zrakom vyjaviť sa postavu mojej maminy. Ticho pozerám do jej očí a keď sa pohľad ustáli, poviem v duchu či nahlas:

♡ milujem ťa, maminka, ospravedlňujem sa ti za všetko, čo som ti kedy spôsobila vedome či nevedome, ospravedlňujem sa za všetky pubertálne vývrtky, za všetky odmietania, za všetky situacie, kedy zosmutnelo tvoje i moje srdce. S prosbou o odpustenie sa perami dotýkam tvojich rúk poznačených časom. Odpúšťam i ja tebe za všetko, čo som ti kedy vyčítala. Odpúšťam aj sebe všetko, čo som ti v strachu, hneve, bezmocnosti, ľútosti povedala či urobila. Viem, že sme so súrodencami tvojimi najmilovanejšími. Ďakujem za všetko, čo si kedy pre nás urobila i robíš, maminka ♡

Či mamina žije, či pozerá na teba z druhého brehu, vždy jej môžeš vyznať lásku, aby jej svetlo presvietilo celý rod. Urob tak teraz.

Svet je momentálne nastavený na zmenu vzťahov. Začni ty svojím vzťahom k matke. Zmeň všetko, čo vo vzťahu k vlastnej mamine zaváňalo nedôverou, na dôveru, radosť, šťastie. Vďaka nej žiješ. Vďaka nej si napojená, napojený na múdrosť rodu. Teraz ty a tvoja matka, zajtra ty a tvoje deti, teraz ty a matka Zem, zajtra naša spoločná budúcnosť.