UTOROK - MARS - MILENEC, z dnešného výkladu si vyberám tieto tri slová, pretože v nich vidím aj realitu, aj východisko. Prvé dve sú dané časom, tretie určuje Mars, ktorého často vnímame ako bojovníka, je však aj milencom.

Dnes je deň, keď martickú silu môžeš viac ako inokedy vnímať. Mars totiž túži dobývať, presadiť sa, ukazať svoju silu i odvahu. Bojovník alebo milenec. Ak mu dáš vo svojom vnútri cez nespokojnosť a hnev priestor, rodí sa bojovník. Vytváraš v sebe napätie, navonok "štekáš", kričíš, hádaš sa, tvoja nespokojnosť chce mať navrch. Bojuje. V koronavírusovom čase častý jav.

Zastav sa, nádych, výdych. Rozpoznaj napätie v sebe, pochop ho, že sa chce nejako prejaviť, tak mu venuj chvíľku pozornosti. Ukáž mu cestu do dôvery, radosti, svetla. Máš na to dnes martickú odvahu, dokážeš napätie, odpor spracovať. Podotýkam - ten tvoj. Nerieš partnera, deti, suseda, planétu... Seba zachraňuj.

 

Zachrániš seba, zachrániš pred bojom svoje okolie, dáš impulz prestať bojovať vo všetkých situáciách. Ani PROTI koronavírusu sa nedá bojovať. Každé PROTI totiž vytvára agresivitu, vždy zobudí Mars a vojna je na svete. Postav sa preto ZA niečo, nie proti niečomu.

Postav sa dnes za svoj pokoj a daj mu jednu z martických kvalít - prebuď svojho vnútorného milenca. Milenca, ktorý vidí krásu srdcom, ktorý nechá zaplaviť tvoje telo teplom, ktorého vášeň hovorí jasné ÁNO životu. Cítiš tú zmenu v sebe! Paráda. Buď milenkou, milencom svojho života. Premeň svoje vnútorné meče na nehu a krásu a MILUJ.

FOTO púpavienky: pozri sa na ňu, kvetné lupienky majú tvar malých mečov, no ona dala do nich toľko krásy a nehy, že svietia.