Z POKLADOV ČERVENEJ vyberám prvý a najväčší dar: našu Zem a naše rody v súznení s ňou.

Vnímaš, akým obrovským šťastím je, že si sa narodil na Zem? Vnímaš tie možnosti? Tú rôznorodosť, farebnosť, vône? Tie velikánske možnosti učenia, aké v takejto podobe nenájdeš nikde vo Vesmíre? Vnímaš jedinečnosť miesta, kde si sa narodil? Vnímaš jeho krásu každý boží deň?

Vďaka životu na Zemi máš možnosť žiť autentický život. Svoj. Neopakovateľný. Jedinečný. Niet v celom vesmíre nikoho takého istého, ako si ty. Ty si si vybral pre život matku Zem, ty si si vybral miesto narodenia, svoj rod i svojich rodičov podľa toho, čo sa práve teraz, v tomto živote potrebuješ naučiť. Si na tom najsprávnejšom mieste s tými najsprávnejšími bytosťami.

Vidíš krásu vecí bežného života? Spomínaš na mamkine raňajšie kakavko, na otcov láskavo-prísny pohľad, na starkine muškáty a dym vyšúľanej cigarety starkého, na dlhé sukne prababičky a mozoľnaté dlane pradedka? Spomínaš, ako ste sa vo dvojici rozhodovali odtrhnúť jablko zo stromu poznania? Spomínaš...

Všetko si ty na tejto Zemi. Vieš si predstaviť, že dnes tvoji oči budú vidieť jej krásu vo všetkom, kam zhliadnu? Aj v rozkvitnutej halúzke, aj v zlomenom konári, aj v jasnej oblohe, aj v daždi... viď krásu svojej Zeme. Vzdávaš tým úctu jej i svojmu rodu, zakoreňuješ sa vo svojom prvom energetickom centre v láske, pokore, hojnosti, múdrosti tvojho rodu. Zem ťa podporuje, tvoj rod ťa podporuje. Výživný deň želám.