Milí priatelia, pozývame Vás na 6. pokračovanie cyklu etikoterapeutických meditácií so živou hudbou -

Vladimír Červenák & MAOK

Krédom cyklu 12 meditácií zo školy etikoterapie Advaita je prejsť bezpečne a dôstojne otrasmi krízy, ktorá zatriasla našimi životmi. Meditáciami prejdeme procesom transformácie ustráchaného, zneisteného, bezmocného ega k vedomej existencii slobodne sa rozhodujúcej bytosti, ktorá je posilnená v zodpovednosti za svoj život.

Pri meditácii budeme pracovať s online sviečkou, ale môžte si pripraviť aj vlastnú a samozrejme rôzne vône, meditačné vankúše, alebo čokoľvek čo Vám pomôže sa naladiť na svoj vnútorný priestor.

5. 05.2020 meditácia č. 6  Som, cítim a dýcham - etikoterapeutická meditácia 

Témou meditácie „SOM CÍTIM a DÝCHAM“ - (pocity) je vášeň k životu. Vášeň je kvalitou života napojeného na predkov, na energiu života, na zdroj. Sme bytosti, ktoré sa rozhodujú a vyberajú si akým pocitom v tele dajú priestor. Od agresivity, sebadeštrukcie, pocit viny a krivdy k pocitu obete až k vysokým emóciám cez odpustenie k radosti a šťastiu. Mocným nástrojom na liečenie centra radosti a vášne k životu je sila prijatia a odpustenia. Odpustiť sebe znamená prevziať zodpovednosť za svoj život a vzdať sa potreby trestať sa a učiniť zo seba obeť. Schopnosť byť cítiacou bytosťou je darom a požehnaním. Cítim teda SOM. Či vzdychám a či dýcham, dych je prejavom toho, že žijem. Precítime, že sme tvorivou silou, nadanou schopnosťou milovať a tvoriť v záujme celku, ktorého sme súčasťou.

V prvej meditácii "ZATVOR ˇUSTA, OTVOR ZRAK" sme sa venovali koreňom, napojeniu na vedomie predkov, odpusteniu a prijatiu rodičov, ktorí sú vstupnou bránou k energii predkov.
Živé vysielanie sa uskutočnilo 31.3. 2020 a záznam nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=HPHyDiFegLQ&t=2130s

V druhej meditácii "PREDÝCHAJ A PRIJÍMAJ" sme sa venovali: Sebaprijatiu, sebaodpusteniu a prijatiu vlastnej osobnej histórie. Precítili sme vďačnosť za sebaodpustenie a za dary, ktorých sa nám dostalo aby sme mohli kráčať dôstojne ďalej na ceste za celistvosťou bytia.
Živé vysielanie sa uskutočnilo 7.04. 2020 a jeho záznam nájdete tu:
https://www.youtube.com/watch?v=JBbOvRC3cyU&feature=youtu.be

V tretej meditácii "NÁDYCH JE DAR - HODNOTY" sme sa zamerali na hodnoty, ako míľniky na ceste k pokojnému dychu. Pokojný dych upokojí srdce. Pokojné srdce precíti súcit. Súcit nás pozdvihne do pokojnej mysle.
Záznam zo živého vysielania 14.4. 2020 nájdete tu: https://youtu.be/S-PHJKrkmKo

V štvrtej meditácii DÝCHAM TICHO - DOTÝKAM SA TIEŇA sme sa cez dýchanie v otvorenom, nekonečnom priestore ticha v nás dotkly s úctou a rešpektom našich odmietnutých, vytesnených subosobností, zranených a zradených častí našej bytosti.

Záznam živého vysielania 21. 04. 2020 nájdete tu:https://www.youtube.com/watch?v=x9xnsmxsjlU&t=2684sV

V piatej meditácii „DÝCHAM s DôVEROU, UVOĽŇUJEM STRACH“ cez jemné, pomalé, plynulé a uvoľňujúce dýchanie v hlbokej dôvere v korene vedúce k zdroju sme sa predýchali ku koreňom strachu z odmietnutia, opustenia, zo zlyhania, z nedostatku a zo smrti a bezmocnosti. V dôvere sa uvoľnili strachy a posilnil sa pocit bezpečia.
Záznam zo živého vysielania 28.4. 2020 nájdete tu: