Vieš o tom? Skús pozorovať svoj dych a on ti ukáže. Nádych - pauza - výdych - pauza - nádych - pauza... ako motýlik, ktorý lieta po krajine a sem-tam zosadne do trávy, na kvietok, aby v nehybnosti krídel oddychoval.

Pauza v dychu, oddych s otočkou dychu. Pozoruj. Dýchanie je zázrak, ktorý je s tebou nepretržite od narodenia po posledný výdych. Dáva ti silu, dáva život. Aj v pauze je život. Dokazuješ to ty sám, že stále žiješ, hoci veľmi pravidelne nedýchaš. Jednoducho pauzuješ.

Tvoj dych v pauze ticho urobí zmenu a ty ju možno v behu života ani neregistruješ. Potom keď "náhodou" stotinku sekundy sa nevieš nadýchnuť, chaosíš. Môj priateľ hovorieva, že najhoršia je smrť z oplašenia...

Nádych - pauza - výdych - pauza... Aj pauzou, aj nedýchaním sme nastavení na život. Telo je múdre, vesmír je múdry. Pauza ako zastavenie, pauza ako ticho, pauza ako zmena. Sila, však? V jednom okamihu zastavenie, spočinutie v tichu a zmena zároveň. Zázrak, ktorého sa dotýkaš miliónkrát za život. Zázrak tvojho, môjho, nášho pozemského života.