Cyklus K prameňom etikoterapie s Vladimírom a Saritou je pravidelný zvyčajne raz za mesiac vedený 30-minútový rozhovor, v ktorom postupne otvárame témy týkajúce sa energetického systému človeka a s ním súvisiaceho zdravia, schopnosti vytvárať kvalitné vzťahy a žiť život v pochopení, RAdosti a ľahkosti.

SEBA-NENÁVISŤ V TIENI ZAHALENÁ je 51. témou polhodinového mužsko-ženského rozprávania z cyklu K prameňom etikoterapie. VladimíR a SaritA debatujú o tom, že nenávisť je jedným výhonkom kvetu pýchy a bujne rastie, ak ju podporujeme svojou nevedomosťou a ignoranciou. Ľahšie ju však vidíme na druhých a často sa dušujeme, že práve my ju nemáme.

Premiéra streda 3.5.2023 o 20.hodine.

Prečo? ... lebo ju ne-vidíme, teda ne-návidíme.

V rozhovore zaznievajú state, v ktorých dvaja etikoterapeuti ozrejmujú, čo to vlastne nenávisť a seba-nenávisť sú. Hovoríš, že ich rozpoznáš?

Extrémnu nenávisť všetci jasne vidíme, ale na tú tichučkú, plazivú a nenápadnú seba-nenávisť potrebujeme okuliare porozumenia, prijatia, aby sme mohli potom jasne vidieť svetlo v sebe i vo svete. Kým pozeráme na život cez seba-nenávisť, ne-vidíme svetlo a dobro v nás a potom ich ťažko rozoznávame okolo seba. Cieľom týchto rozhovorov je rozpoznať naše emócie a vlastnosti, ktorými si oslabujeme kvalitu života a prijať ich. Potom cez prijatie sa rozpamätať na tie, ktoré prinášajú šťastie, RAdosť a ľahkosť žitia z toho, že vidíme, rozumieme, vieme, máme totiž nadhľad a vnímame súvislosti.

Máte k téme otázku? Pokojne nám ju napíšte na nižšie zverejnenú mailovú adresu. Rovnako môžete predložiť svoj príbeh či dať nám spätnú väzbu. Nech sa páči, píšte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. Rozhovor vysielame v premiére na kanáli YouTube, konto Vladimír Červenák a tiež na www.advaita.sk

Podporte nás, prosím, odberom, budete informovaní o nových videách na našom kanáli.

Tešíme sa na spoločné chvíle. S láskou VladimíR a SaritA