ŠTVRTOK, JUPITER, UČITEĽ, tieto tri slová sa dnes ráno pýtali spolu, hoci rozum mi vravel, že k Jupiterovi sa viac hodia napríklad - šťastie, rozmach či možnosti. Učiteľ ma najhlasnejšie oslovoval. Pochopila som. Súčasnosť koronavírusová nás totiž silno učí v mnohých oblastiach naraz. Nie sú to len písmenká pekne po jednom, ale život nám zosypal a pomiešal spolu to, čo sme si doteraz nevedeli ani predstaviť. A uč sa, človeče.

Z množstva učiva súčasnosti vyberám JA. Zobleč z neho všetky šaty, všetky masky, všetky nálepky a pozri mu do očí. Čo vidíš? Akou bytosťou si?

Presne toto robí súčasnosť, zoblieka do naha náš charakter. Odhaľuje človečie cnosti i neresti a uč sa. Žiadnu nevypracovanú domácu úlohu neschováš, ani žiacku knižku. Múdro sa uč. Láskavo sa uč. Prijímaj a ďakuje, že túto možnosť máš. Koľkí ju už nemajú!

Robíš doktorát kvantovým skokom. Doteraz to bol život v bavlnke a v teórii, teraz žiješ prax svojho srdca. Spájaš sa sám/sama so sebou, zároveň so všetkými bytosťami sveta. Parádna skúška srdca. Tvoji najbližší sú svedkami tvojho učenia, a tak

♡ s láskou a pokojne natri chlebík svojim deťom,
♡ s úctou a pokorou naber, žena, do taniera prvému tvojmu partnerovi,
♡ s láskou, muž, ukazuj svojim deťom múdrosť života,
♡ čokoľvek dnes budeš robiť, vedz, že sa učíš a z množstva učebnej látky si vyberá tvoje zoblečené JA tú, ktorú najviac potrebuješ k svojmu rastu, k spoločnému rastu všetkých nás. Sme v jednom kruhu. Nech je láskavý, múdry, súcitný, tvoj, môj, náš...

Máme na to, aby sme každodennými, praktickými, človečenskými krokmi zložili božský doktorát.