Z POKLADOV ČERVENEJ čakry, teda koreňového energetického centra, momentálne vyberám návrat ku koreňom. Dôvod? Korene vyživujú. Ak im dáš pozornosť, starostlivosť, láskavosť, mohutnejú a sú nielen výživou, ale aj podporou - oporou pre celú rastlinu.

Tvojimi koreňmi sú tvoji predkovia počnúc mamou a otcom cez starých rodičov, prastarkých až pra, pra, pra, pra, pra... až po tých, ktorí boli vyhnaní z raja. Návrat ku koreňom znamená návrat do sily, múdrosti, láskavosti, hojnosti. Nie je to ustrnutie v minulosti. Je to aktívny život tu a teraz na pevných základoch rodu.

Venuj dnes spomienku svojim predkom myšlienkou, slovom, činom. Mrkni na fotografiu niektorého z nich a aktivuj rodovú výživu aj takto:

♧ zakrepči si v kroji či len so stužkou vo vlasoch. Bosky sa ty, žieňa, ľahučko odražaj od zemičky. Ty, muž, poriadneho dupaka daj. Spoj predkov v sebe s dotykmi so zemou.
♧ prepusti v stíšení, maľovaní, speve či tanci, pohybe, skokom cez večerný ohník všetky strachy a nedôveru.
♧ dotkni sa zeme a precíť, že po nej celé stáročia chodili tvoji predtkovia. Po tej istej zemi ako chodíš ty. Tu sa milovali, tešili, plakali, modlili, žili... ako ty. Tu ti odovzdávajú silu rodu. Denno-denne. Čakajú, kým otvoríš spomienku i srdce k nim, aby ti mohli požehnávali.

Vráť sa ku koreňom dnes. Nečakaj, že o hodinu, popoludní, večer to dáš. Urob tak teraz, stačí myšlienočka, aby si zobudil silu rodu a svietil. Svietil rodu a rod tebe, aby sme aj dnes mali výživný, zmysluplný, dobrý deň.