Sidebar

Etikoterapia

Autognostická - sebapoznávacia metóda, sebaliečenie duše i tela

Až prekvapivo šokujúce je zaujímavé zistenie

Prečo sme vlastne chorí a prečo umierame na choroby? Zaujímavá otázka, ktorú si určite položil takmer každý z vás. Odpoveď na ňu sa snažil získať aj americký biochemik Dr. Robert Young, ktorý na základe výskumu prišiel k zaujímavému záveru. Svojím opodstatneným tvrdením však šokoval verejnosť.

Po 25 rokoch výskumu ľudského tela v rovine ľudských buniek prišiel Dr. Robert Young na prekvapujúce zistenie. Tvrdí, že v skutočnosti neexistuje viacero chorôb, ale len jedna choroba - prekyslenosť organizmu. Ako ďalej vysvetlil, život človeka je závislý na rovnováhe medzi kyselinami a zásadami v organizme, pričom na meranie kyslosti tekutín sa používa stupnica pH v intervaloch 0-14. Ak má človek viac ako 7.00, má zásadité hodnoty, ak menej, tak kyslé.

Môže za to jedlo?

A čo spôsobuje kyslosť a zásaditosť organizmu? Potrava. Po skonzumovaní potravín a následnom trávení zostáva v organizme odpad, ktorý je kyslý alebo zásaditý. Záleží to od minerálnych látok, ktoré sa v danom jedle nachádzajú.

Tieto potraviny sú kyslé a zásadité

Ako sa uvádza na portáli Voxvictims.com, medzi kyslé a zásadité jedlá patria:

Kyslé potraviny: produkty živočíšnej výroby (mäso, vajce, mliečne výrobky atď.), spracované jedlá, výrobky s obsahom droždia, obilniny, pšeničné výrobky, kvasené potraviny, umelé sladidlá, cukor (aj fruktóz v ovociach), takisto alkohol, káva, čierny čaj, čokoláda, sýtené minerálky.

Zásadité (alkalické) potraviny: zelenina, avokádo, paradajky, kyslé citrusové plody (síce majú kyslú chuť, ale po rozklade zanechávajú zásaditý odpad), klíčky obilnín, strukovín, orechov a semien.

Pozor na negatívne myšlienky

Budete prekvapení, stres či hnev  fyzicky vplývajú na organizmus. Negatívne myšlienky vyvolávajú produkciu kyseliny chlorovodíkovej, čo je vysvetlením, prečo ľudia, ktorí sú nervózni, trpia žalúdočnými problémami. Negatívne myšlienky  majú vplyv na zakyslenie organizmu až 80%. Zvyšok 20% zakyslujeme jedlom.

Ako udržuje telo rovnováhu medzi kyselinami a zásadami?

 

Zdravý človek má krv s hodnotou pH 7.365, no akonáhle klesne len o 0.1 pH, ide o kritickú hodnotu a telo zomiera. Aby telo udržalo rovnováhu medzi kyselinami a zásadami, buď ich vylučuje, alebo odstraňuje.  Ako sa uvádza na portáli Voxvictims.com, ak nemá dostatočné zdroje na to, aby sa ich zbavilo, uloží ich v bezpečných miestach, aby nemohlo dôjsť k bezprostrednému poškodeniu životne dôležitých orgánov, čo sú tukové tkanivá. Tak vytvorí izoláciu medzi kyselinami a dôležitými orgánmi, takže ak sa chceme zbaviť tuku, treba sa zbaviť v prvom rade kyselín v tele.

Takto vznikajú zdravotné problémy

Pre eliminovanie kyselín, by malo naše telo obsahovať dostatočné množstvo minerálnych látok.  Ak ich nemá, musí si ich zabezpečiť z iných zdrojov, a to z kostí, nechtov, ciev atď. Tak vznikajú zdravotné problémy, ako sú osteoporóza či vysoká hladina cholesterolu.

Ak organizmus použije vápnik zo stien žíl pre neutralizáciu kyselín v krvi, telo vyprodukuje množstvo cholesterolu, ktorý pôsobí ako ochranná vrstva proti kyseline na stenách žíl. Bez cholesterolu by kyseliny rozleptali stenu žíl. Konzumácia množstva kyslej potravy spôsobí, že je ochranná vrstva hrubšia, čím sa upchajú cievy a telo je vystavené riziku infarktu. Kašlite na tabletky, cholesterol si môžete znížiť aj alkalickým životným štýlom. Ak vás, napr. páli záha,  neriešte toliekmi, ale doplňte telo o chýbajúce zásady.

Za rakovinu si môžeme sami

Podľa Dr. Roberta Younga si vytvárame rakovinu sami. My môžeme za to, že na ňu ochorieme. Ak klesne pH hodnota krvi na 7.3 - 7.2, znamená to, že telo nemá odkiaľ čerpať alkalizujúce minerálne látky na odkyslenie organizmu. Vírusy a baktérie nedokážu žiť v alkalickom prostredí, pre svoju existenciu potrebujú kyslé prostredie, čo vysvetľuje, že si rakovinu môžeme aj sami vyvolať.

Choroby a symptómy z prekyslenia organizmu

Počiatočné symptómy: akné, nervozita, bolesti v svaloch a kĺboch, studené ruky a chodidlá, závraty, málo energie, alergie z jedla, hyperaktivita, záchvaty paniky, menštruačné bolesti, nízka sexuálna energia, zadržiavanie vody v tele (opuchnutie nôh a rúk), pálenie záhy, hnačka, zápcha, horúci alebo silne zapáchajúci moč, mierne bolesti hlavy, zrýchlený dych, zrýchlené alebo nepravidelné búšenie srdca, biely jazyk, hlieny, upchatý nos, kovová chuť v ústach.

Stredne pokročilé symptómy: opary (herpes), depresie, strata pamäte, strata koncentrácie, migrény, nespavosť, narušené vnímanie (čuch, chuť, zrak, sluch), astma, bronchitída, senná nádcha, bolesti uší, koprivka, opuchliny, vírusové infekcie (chrípka, nádcha), bakteriálne infekcie (stafylokok, streptokok), plesňové infekcie (candida, vaginálna pleseň, pleseň medzi prstami na nohách), impotencia, zápal močového mechôra a trubice, gastritída (žalúdočný katar), zápal čriev (kolika), intenzívne vypadávanie vlasov, psoriáza, zajakávanie sa, necitlivosť a brnenie v prstoch, zápal nosových dutín.

Pokročilé symptómy: schizofrénia, poruchy učenia, skleróza multiplex, reuma, leukémia, tuberkulóza, rakovina.

Ako Dr. Robert Young zistil, pokiaľ telo odkyslíte, zdravotné problémy zmiznú. Môžete sa zbaviť chorôb ako AIDS, reumy, alergie, migrény, akné, straty vlasov, chrípky, nádchy a iných.

Na odkyslenie je vhodná soda bikarbóna, napríklad kúpeľ v nej, ale aj nový slovenský  pripravok ALKALIO  podporuje metabolizmus. Dodá telu látky, podporujúce  zasaditosť organizmu.

 

Ak máte bolesti, ste prekyslení

V skutočnosti vlastne človek nebýva chorý, len má niekedy určité prejavy, ktoré sú spôsobené prekyslením organizmu. Ide len o ochrannú reakciu tela brániť sa pred účinkom kyselín. Každý zápal či bolesť, ktorou trpíte, nie je bez prekyslenia organizmu.

Ak chcete zistiť, akú pH hodnotu má vaša krv, moč, port, sliny či slzy, môžete si ich ľahko zmerať pomocou pH indikátorových prúžkov. Mali by mať hodnotu pH nad 7.2, čo znamená, že je vaše telo zásadité. Ak nie, môžete mať prekyslený organizmus...

  FOTO: Photl.com  |  ZDROJ: voxvictims.com

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS